Athen

Efter några månader på Kreta var det dags att undersöka den fasta delen av grekland och så klart huvudstaden Athen.

Jag och Walle tog färjan över efter en lång Dublin flygning. Båten avgick kl 9 på kvällen och kom fram kl 6 på morgonen, vilket vi tyckte var jättebra, så kan man ju sova hel båtturen.

Vad vi inte visst var att båten var full med andra människor som också hade tänkt sova, så alla stolar och allt var taget och är man fattig så har man ju inte råd med en hytt. Så golvplats fick det bli. Men det dög efter en lång flygdag.


Väl framme i Athen hittar vi ett jättemysigt och billigt hotell mitt inne i stan. När vi sovit lite var det dags att göra Athen, och vi började med en shoppingrunda. Dock fann vi inte så mycket att ha så vi begav oss till National Garden i stället. Det var jättefint men dock fördärvade en äckliga gammal Grekisk gubbe allt. Genom att sätta säg på bänken jämte oss och börja ta på sig själv, stöna och glo på oss!!! (sjuka män!).

Efter vi blivit bortjagade gick vi till arkeologiska museet i stället, och ja vad ska man säga. Visst är det fascinerande, men man behöver nog kunna lite mer historia än mig för att det ska bli riktigt intressant. Men nu har jag sett det i alla fall. =)


Kvällen bjöd på Party, dock var vi alla så trött så det var ingen höjdare direkt. Men vi fick i alla fall se mycket av staden.


Söndagen, sista dagen. En pilot som vi känner och hans vän tog med oss till en flygshow på en militärbas. Det var jätteroligt, massa militärplan och snygga piloter förståss. ;)


Vårt sista uppdrag i Athen var förstås det berömda Akropolis, som man bara inte får missa sägs de. Tur var att vi kom så sent på eftermiddagen för det var hur varmt som helst och vi gick och gick. Precis som Museet var det intressant, men man hade som sagt behövt kunna mer historia.


9 söndag kväll gick båten tillbaka till kära lilla Iraklion. =) som vi saknat de.

Båtfärden blev lika intressant som den förra. Jag undrar verkligen vad vi utstrålar, varför dras alltid massa psykopater till oss? Massa galna obehagliga människor, visste inte ens att det fanns så många?


Sammanfattning av Athen: Gillar du bilar, långa bilköer, varmt väder, Greker, kultur och historia så är det staden för dig.

Jag nöjde mig med de två dagarna jag var där. =)

Borta bra men hemma bäst!


KRETA ♥


RSS 2.0