Home sweet home.

Efter 6 veckor på Cypern var det ganska skönt att komma hem, hem till lilla Karlshamn. Två av mina kära vänner hämtade mig i Malmö, jag och Marléne jobbade på planet hem. Det gick jättebra.

Hemma välkomnades jag av lilla Moa och min Ruffa. Kan ju knappast bli bättre. Som vanligt springer ju bara tiden iväg och kan inte fatta att det snart är dags att åka tillbaks igen.


Lördag natt åker jag till Kreta, där ska jag stanna i ca 6 månader.

Det känns väldigt  skönt att Marléne redan är där nere. Hotellet vi ska bo på är 5 stjärnigt, och det kan ju låta lyxigt men det finns inget utomhus pool. Hur kan man vara utan de??? Varför ska det vara en pool inne? Man vill ju bada ute!!! Det fanns ju t.o.m på Sun Hall! Man såg havet från våra balkonger, men det var hamnen så man kunde inte bada där..... vi får la se hur det ska gå. Hehe


Väl hemma i Karlshamn har jag umgåtts med familjen, vänner, städat, pluggat lite och varit i Göteborg. Tillbaka till alla minnena kan man nog säga. Jag kollade på Scandinavium Horse Show, shoppade, träffade vänner m.m. Verkligen en super helg, hade gärna stannat några dagar till om tiden hade räckt till.


I morgon ska jag klippa mig och sätta hår förlängning.

Fredag ska jag packa. =(

Lördag är det äntligen bröllop, min kusin ska gifta sig här hemma på tomten. =) Ska bli så roligt och spännande, vi håller tummarna för toppen väder. =)=)=)


I kväll har jag haft lite middag hemma för några vänner, det var jättetrevligt. En lugn och städad Valborg för en gång skull. Kan ju behövas innan Kreta. hehe




Dagens tumme upp:

  • En rolig och lugn Valborg.
  • Mina nya fina naglar.
  • Härliga vädret, trots att jag är i Sverige.
  • Att jag fick tillbaka min plånbok.
  • Min älskade mamma mat... love it


Dagens tumme ner:

  • Mitt minne som sviker mig allt för ofta.
  • Bara 3 dagar tills jag åker.

My First Flight.

Äntligen är denna långa dagen över. Den har varit rolig, nervös, spännande, jobbig, rolig och tråkig. Allt på en gång.

Klockan ringde 04.00. Sminkade mig och fixade håret, uniformen m.m. Kl 05.30 kom taxin och körde oss till flygplatsen.

Marléne fick tyvär åka hem och lägga sig igen, för planet var fullt. Vi båda fick inte plats, hon var så snäll och lät mig flyga! =)


Jobbdagen började med Breifing, den var värre än väntat. Jag fick 5 säkerhetsfrågor, och alla väntade spänt för att höra mina svar. Jag hade verkligen kunnat göra bättre ifrån mig, men det var ju min första dag!!!!

Flygningen var ganska okej, väldigt lång dag bara. Resten av Crewn var ganska lata just den dagen. Jag insåg att dom hellst åt eller sov, hela tiden! Vi har mat till en massa, som bara slängs om vi inte äter upp den, så lika bra att passa på. Hehehe


Till Manchester sov passagerarna mest. Från Manchester till Larnaca ville dom allt utan att sova. Dom drack en massa och hade gapiga ungar. Men det värsta var ändå när ett äckel ville att jag skulle följa med han på TOA, ursäkta men vad tror han????


När dagen var över var jag glad och trött! Även om inte flygningen var toppen, så var den avklarad och jag har provat mina vingar!!! ;)

image43

Se så festlig jag ser ut i min uniform. hehe


My dream has come true. I have WINGS!


Tog examen idag, och det känns så grymt Najs. Kunde aldrig tro detta för 2 månader sen. Tiden har bara sprungit iväg och plötsligt är jag flygvärdinna, känns så otroligt bra.

Vi började dagen med Dangerous Goods, sen hade vi lite avslutningscermoni. Lärarna pratade lite och några chefer. Alla fick gå fram och få sina diplom och Fly ID.


I Kväll ska jag och Marléne fira med Champagne och vin som vanligt nere på hotellet. Sen till helgen blir det ännu mer fest när vi gjort våra första flygningar.

Ska till Manchester i morgon. 12 h och 30 minuter är första jobbdagen.


Är så stolt över mina vingar!

image41







Sandy with Mandy

Måndagen den 31/3 började med Happy Birthday kl 06.15 för Marléne. Hela 22 år fyllde hon. Jag behövde inte gå så långt för att sjunga för henne, för hon sov i min dubbelsäng. Det var visst en mygga som jagade henne i hennes rum, hehe. Tur att vi inte har så långt mellan våra rum.

09.30 var det dags för Exame, och det klarade vi båda galant, Vilken lättnad. =)

När vi kom tillbaka till hotellet på em så anlände Sanna perfekt, så glad blev jag. Efter en rundtur på hotellet så var det dags at göra oss fina. Vi började med mat och fördrink på hotellet. Efter det gick vi till Times, med resten av personalen här på hotellet. Stället var ganska segt, men vi hade ändå trevligt. Så mycket att fira ju. =)


Resten av veckan tillbringade Sanna vid poolen och jag å Marléne i skolan. First Aid stod på schemat, och det var i alla fall roligare än det tidigare.

På fredagen hade vi slutprovet på First Aid, jag var gö nervös, men det gick bra till slut.... Puuuh vilken tur. Hade varit för tråkigt att göra om , komma tillbaka till hotellet och säga till piloterna att man inte klarar de... inte skoj!!  Men nu blev det ju inte så .... =)=)=)=)=)


Fredag kvällen firade vi på Baleys, den Irländska pubben. Och denna gången gick det bättre än sist vi var där. Hehe. Först hade vi sällskap av Andreas och George från hotellet, sen kom Slawko och Panos, två piloter. Så vi hade bra sällskap.


Lördagen blev det slapp och deg vid poolen..... ☼   Helt underbart att slippa ta med sina skolböckerna för en gång skulle.


Söndag: Sannas sista dag! Vi gick långpromenad på stranden, fikade på Starbucks m.m. Så tråkigt att hon redan skulle åka! =( Ville inte se när hon packade.

Men förhoppningsvis kommer jag ju snart hem en veckan kanske, vi får se vad chefen säger i veckan. Ska förmodligen få lite mer lön me, det är ju aldrig fel.


Nu ska jag fortsätta lyssna på min grekiska musik.... Sanna började nästan bli lite orolig för att vi anpassar oss så mycket här nere. Jag och Marléne bara åhh hör du denna braiga grekiska låten... hehe. Sanna höll inte alltid me. =)

image40
jag och sanna gör oss fina. =)


Veckans tumme upp:

-          För Sandy

-          Att jag och Marléne har klarat proven.

-          För det jättefian vädret.

-          Alla fina presenter och kläder jag fick av min kära familj. J



Veckans tumme ner:

-          Mitt Internet som krånglar.

-          Naiva oss som skulle gå på massage.

-          Att Sanna åkte hem.


Sanningen om SunHall

Trött, seg och jätteglad är jag just nu. Veckan har varit intensiv och massa i skolan. 2 prov, muntligt prov och First Aid. Skönt att allt det är klart, nu börjar det roliga. Simträning, släcka bränder, åka ner för sliden, servera m.m. =)

Bästa med veckan har ändå varit att min kära lilla Sandy varit här.

Och eftersom jag alltid snackar massa om hur roligt det är och hur bra hotellet är så bad jag Sanna skriva en blogg..... och så här blev den...=)


///Sanna:

Till SunHall kommer allt möjligt folk, folk som vill roa sig, folk som ska koppla av och folk som ska arbeta, eller redan arbetar inom allt som kretsar runt flygplan. Folket som vill roa sig har dock inte hunnit hit riktigt och folket som vill koppla av består endast för tillfället av tjuriga pensionärer. Missförstå  mig inte, tycker om pensionärer överlag och det finns många som är väldigt söta och goa men pensionärer som åker  till Cypern såhär års är tyvärr sådana pensionärer som man helst inte vill träffa. Det är de tjurigaste och snålaste och mest deprimerade pensionärerna som åker hit för att kunna klaga av sig för en så billig peng som möjligt. De klagar på allt möjligt, allt man kan klaga på att man ska stänga dörren, öppna dörren och på vilket sätt man ska göra det. De klagar på vädret ena sekunden är det för molnigt, för kallt eller för blåsigt men sen hinner du inte ens sätta på dig de ursnygga solbrillorna (så man blir en hottie) förrän det är alldeles för soligt och för "Gud bevare mig så varmt!" Till dessa människor skulle jag bara vilje säga "snälla stanna hemma om ni ändå bara ska sitta och vara sura."

Den andra sortens människor som bor här dvs, piloterna och flygvärdinnorna har ju bott här några veckor och beter sig som om de äger hela stället. Piloterna tror att de är kungar och kan göra vad de vill och flygvärdinnorna bara ska stå och skratta åt deras skämt och lite halvfjäska för, de allt för gamla piloterna. Jag menar hela stället känns som att det är en mindre och mildare version av Playboy Mansion. Här kan piloterna välja och vraka av de tjejer i sin Crew. Jag säger bara tack och lov att mina kompisar inte ingått i någon riktig Crew ännu.

Nu när du läser detta kommer du säkert att tycka att det låter som ett jäkla skitställe och undra vad jag gör här. Men för att vara lite positiv så måste jag säga att SunHall ligger väldigt bra och precis vid strandpromenaden.
Men fyr-stjärnigt knappast, de enda fyra stjärnorna som finns här är Jag, Helena, Marlene och vår vinflaska.///


image39


Sandys tankar om Sunhall, mycket bra tycker jag. Sanningen om flygvärlden kanske inte är den bästa, men det blir vad man gör det till. Vill dock tillägga att det inte är jag och Marléne som är flygvärdinnorna hon skriver om. Det bor ca 15 värdinnor och 6 piloter från Cyprusairways här.

Väldigt galna är dom flesta och roliga att umgås med. =)


Thanks Sandy för denna veckan.....  


Dagen före dagen...



Dagen före dagen vadå???  I morgon måndag den 31/3 - 08 händer det massa saker. =)

  1. Marléne fyller år.
  2. Sanna kommer hit. YAY
  3. Vi skriver vårt teoretiska prov.
  4. Jag får paket från Sverige.
  5. Party all night long.

Så var det nog inte mer, men det räcker. Kommer bli bästa dagen här nere hittills hoppas jag. Lite nervös för provet, men jag tror jag kan det mesta. Det är bara att ta det lugnt och läsa alla frågor ordentligt.


Helgen har varit bra. Fredagen blev ju dock som vanligt inte lika lugn som vi väntat oss. Efter några glas vin nere i baren övertalade dom (som jobbar där nere) oss att följa med ut. Bara det att dom hade ju inte druckit massa innan vi gick ut. Vi beställde in massa vin och som sagt blev det lite mycket. När klockan var typ 2 och vi skulle gå in på ett disco fick jag gå hem i stället! Haha. Marléne gick in i alla fall. Kvällen vatt rolig i alla fall så länge det varade.


I går gick nästan hela dagen åt att vara bakis. Solade och pluggade lite bara. På kvällen hängde vi nere i bar/restaurangen som vanligt.


Och idag har vi varit hemma hos Sofia i klassen, hennes mamma är från Sverige och pappan från Cypern. Vi fick god hemlagad Svensk mat. Så gott, jag saknar mammas mat så mycket. Börjar bli riktigt less på all utemat!!!!


Helgen har knappt bjudit på någon sol, så tråkigt när man är ledig. Det syns inte på mig att jag varit här nere i 3 veckor, inte det minsta. Men det är lugnt, ska ju inte åka hem än direkt.


Så nu måste jag gå tillbaks till mina studier..... och önska mig nu lycka till i morgon, håll tummarna för mig och Marléne.


Dagens tumme upp:

-          Världens bästa SunHall, älskar detta stället. ♥

-          Goda Svenska maten idag.

-          Sanna kommer i morgon.....:)


Dagens tumme ner:

-          Provet vi ska skriva i morgon

-          Att det inte varit sol väder i helgen.

-          Att vi ställde fram klockorna, missade en hel värdefull timme! Typiskt.


RSS 2.0